Hi.

Welcome to my creative adventure.

I Hope you have a nice stay!

Friske og fine blomster til helgen?

Skjermbilde 2014-03-07 kl. 11.46.21.png
I must have flowers, always, and always.
— Claude Monet

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Jeg elsker blomster. Hver fredag kjøper min flotte samboer en frisk og vakker bukett med blomster til meg (på eget iniativ – hallelujah), og om jeg gjør de riktige tingene varer de ofte frem til helgen etter – eller enda lenger om jeg er ordentlig heldig. Er du lik meg og liker å ha friske og fine blomster til helgen, kan kanskje noen av disse tipsene komme godt med. 

  • Dette tipset er ganske godt kjent allerede, men sørg for å velge blomster med noen uåpnede knopper (om det er en spesiell blomst du skal kjøpe, kan du spørre blomsterhandleren om dette gjelder for den blomsten du skal kjøpe) . Men sørg for å unngå blomster med grønne og stengte knopper – disse har ikke blitt gitt nok tid til å blomstre før de ble kuttet og vil mest sannsynlig rotne/visne i krukken.
  • Prøv å kjøpe i sesongen eller lokale blomster. Spør blomsterhandleren om dette - sjansene er at blomstene lever kortere om de har reist langt.
  • Kontroller at endene på blomstene er nylig kuttet. Super friske blomster vil se nyklipt ut (de skal være hvit/grønn på tuppen). Er de brune og myke er de mest sannsynlig rotne i stilken. Litt misfarge på tuppene kan kuttes vekk når man kommer hjem, men om den mørke fargen går oppover stilken kan du raskt se etter en annen bukett/blomst. 
  • Om blomsten er bøyd langs stilken vil den ha vanskelig for å ta opp vann. Prøv derfor å unngå slike blomster også.
  • Hvis blomstene sitter i vann (som de bør gjøre!) sjekk hvordan det ser ut. Hvis det er skittent eller ser slimete ut, er det stor mulighet for at blomstene ikke er like friske lenger og at de har begynt å rotne. Prøv da å kutte endene og bytte til friskt vann.
  • Det første som dør av blomsten er bladene. Om bladene ser triste og tørre ut, er det et tegn på at blomsten også kommer til å gjøre det samme veldig snart. 
  • Kronbladene selv skal være fast og skal absolutt ikke være visnet eller se syke ut.  Sørg derfor for at du ser på kronbladene før du betaler for blomsten.
  • Når du setter buketten i vann er det viktig å passe på at bladene og tornene (roser) ikke er under vann. Om de er det kan de forgifte vannet og ta livet av blomstene før du aner det. 
  • Sist men ikke minst, bli alltid god venn med din nærmeste blomsterforhandler. Sjansen er at hun eller ham kommer til å gi deg en hyggeligere handel, gode tips og kanskje noen blomster de vet kommer til å vare lengre. Lykke til!
Skjermbilde 2014-03-07 kl. 10.59.50.png

73 Questions for Sarah Jessica Parker

Bringing sexy back

Follow on Bloglovin